Leiskuva luonne, liekehtivä turkki, ketterä kokonaisuus...

Kasvatamme punaisia irlanninsettereitä Helsingissä, pienessä kotikennelissä. Tavoittenamme on kasvattaa terverakenteisia, kauniita ja ennen kaikkea hyväluonteisia irlanninsettereitä tarkalla ajatuksella ja suurella sydämellä. Takanani minulla yli 20 vuotta aktiivista harrastamista rodun parissa. Uskon, ettei irlanninsetteriä monipuolisempaa ja upeampaa rotua ole olemassakaan! Setterissä on sopivasti rytmiä, se pitää omistajansa jatkuvasti liikkeessä!

Koiriemme kanssa harrastamme paitsi näyttelyitä, myös ahkeraa lenkkeilyä ja luonnossa liikkumista sekä mm. agilitya. Kennelimme koirat ovat meille rakkaita perheenjäseniä, ja sellaisiksi haluamme myös kasvattamamme pennut.


 

 

Pentujen tuleviksi kodeiksi ja sijoitusperheiksi etsimme aktiivisia ja reippaita koteja, jotka arvostavat paitsi setterin kauneutta, myös sen monipuolisia harrastusominaisuuksia. Meiltä löytyy pentu paitsi lenkkikaveriksi ja kotikoiraksi, myös näyttelyihin, agilityyn tai miltei mihin tahansa harrastukseen. Terverakenteinen setteri soveltuu monenlaiseen tekemiseen. Haluamme kasvattaa settereitä, jotka löytävät liikkumisen ilon maastossa kuin maastossa, ja joiden kanssa voi harrastaa rajattomasti.

 

Lue lisää kasvatusperiaatteistamme
Irlanninsetteri-lehdessä julkaistusta
kasvattajaesittelystä TÄÄLTÄ!

Jos olet kiinnostunut leiskuvaluonteisesta, kiltistä ja kauniista punaisesta irlanninsetteristä, ota rohkeasti yhteyttä!

 

Vilja Vehkaoja - Kennel Red Rhythm's

 

Millaista sitten on arki punaisen irlanninsetterin kanssa?

Arki punanuttujen kanssa on sanalla sanoen kaikkea muuta kuin tylsää. Koiriemme kanssa harrastamme paitsi ahkeraa näyttelyissä ravaamista, myös ennen kaikkea lenkkeilyä ja luonnossa liikkumista. Asumme Helsingin Hakuninmaalla metsien keskellä ja kesäisin vietämme aikaa maalla Etelä-Pohjanmaalla sekä mökillä Karkkilassa. Koiramme viihtyvät hienosti sekä maalla että kaupungissa. Helsingissäkin meillä on mahdollisuus tarjota koirillemme liikuntaa erilaisissa maastoissa ja elämää luonnon helmassa. Se onkin setterin elämässä tärkeää.

Olemmepa juosseet ahkerasti myös agility-halleilla ja pistäytyneet toko-koulutuksissa. Olen yrittänyt yhdistää koiriin myös toisen harrastukseni, valokuvauksen. Antoisinta on nähdä koiriensa juoksevan peltoaukealla laumana, turkit punaisina hehkuen. Vielä hienompaa on tallentaa tuo näky kameran muistikortille.

Olen kasvanut kiinni punaiseen irlanninsetteriin jo lapsena, enkä osaisi kuvitella harrastavani muuta rotua. Irlanninsetterihän on rotuna täydellinen: äärimmäisen kaunis, sporttinen, linjakas, älykäs ja haastava. Setterin kanssa mitään ei saa ilmaiseksi, siksi yhteistyön ja luottamuksen saavuttaminen koiran kanssa onkin hyvin palkitsevaa. Irlanninsetteri on huumorintajuisen ihmisen rotu. Etenkin nuoren punaturkin toilailut saattavat järkyttää herkkähermoisimpia. Kasvattieni omistajia valitessani yritänkin tunnustella, onko pennunkyselijä todella tietoinen irlanninsetterin energisestä ja haastavasta luonteesta. Joskin en koskaan unohda mainita, että yhteistyö setterin kanssa on niin palkitsevaa, että vaikeimmatkin hetket unohtuvat usein silmänräpäyksessä.

Irlanninsetteri on touhukas rotu, joka puuhastelee ja leikkii kotonakin suuren osan päivästä. Omat setterimme rakastavat kotona leluilla leikkimistä, luiden kaluamista, aktivointilelujen kanssa askartelua sekä keskinäisiä painihetkiä. Osaa setteri onneksi olla rauhassakin. Oman koiramme pitävät iltahetkistä sohvalla tai olohuoneen matolla maaten. Ulkosalla settereissä on rutkasti vauhtia. Lenkkeilemme sekä remmeissä että vapaana mahdollisimman monenlaisen liikunnan tarjoamiseksi koirillemme.

 

Keitä kotonamme hyörii?

Laumamme kiistaton johtohahmo on Luca (Kanelin Key To Top). Luca on kunnioitettavassa vanhan herran iässä ja tietää sen itsekin. Luca voi halutessaan kerätä luut pois nuoremmilta ja pitää muutoinkin hillittyä jöötä talossa. Luca on äärettömän kuuliainen ja poikkeuksellisen kiltti koira, vaikka onkin määrätietoinen persoona. Lucan kanssa on harrastettu pääasiassa lenkkeilyä ja agilitya. Elo sen kanssa on ollut yhtä ihmisen ja eläimen välistä harmoniaa jo lähes 10 vuotta. Luca on jokaisen koiranomistajan unelmakoira. Luca on hyväkäytöksinen koira, jonka kaikki tuttumme aina ottaisivat mielellään hoitoon. Lucalla onkin laaja "ihailijajoukko", jonka suomaa suosiota arvostamme suuresti. Toivottavasti saamme pitää papparaisen keskuudessamme vielä pitkään.


Luca

Noa (BY MVA JV-10 Red Rhythm's Bass Booster) on oma kasvattini ja siksikin erityisen lähellä sydäntäni. Noa on hieman höntti, mutta ajoin hyvinkin terävä ja yhteistyökykyinen nuori koira. Noan kanssa olemme harrastaneet aktiivisesti näyttelyitä ja jonkin verran agilitya. Noa on siitä tyypillinen nuori setteri, että toisina päivinä se pitää mahtavaa kontaktia ja rakastaa yhteistyötä ja oppimista, ja sitten toisina se "menettää korvansa" täysin. Noalla on myös varteenotettavaa lintuvaistoa, jonka kanavoimista lintutyöhön treenaamme etenkin Pohjanmaan lakeuksilla. Noa on luonteeltaan hyvin pehmeä ja onkin omaksunut paikkansa Lucan alaisuudessa jo heti pienestä pitäen. Emäntää Noa yrittää pompottaa aika ajoin ja joskus sulattaakin sydämeni niin, että saa tiettyjä erioikeuksia. Noasta odotan itselleni pitkäaikaista kumppania, jonka kanssa voisimme harrastaa vielä monen monta vuotta. Näyttelykehissä Noa on menestynyt oivasti ja olen ollut siihen enemmän kuin tyytyväinen monella tapaa. Noa on valko-Venäjän muotovalio ja Suomen Juniorivoittaja 2010.


Noa

Mila (Avon Farm Summer Wind) on uusin tulokkaamme. Se lensi meille 1,5-vuotiaana Amerikan Yhdysvalloista. Mila oli ensimmäinen narttu 14 vuoteen, joka muutti kokonaan meille, meidän perheenjäseneksemme. Tähän asti laumamme nartut ovat olleet kaikki sijoitusperheissä, joskin osa niistä on asunut useamman kuukauden pätkiä myös meillä kotona. Mila oli kuitenkin se tyttö, joka sai liittyä kotilaumaamme ihan täysin. Mila on yhteisomistuksessa Pauliina Artiolan (Kennel Original) kanssa ja Pauliina onkin se enkeli, joka teki Milan tulon meille mahdolliseksi.
Mila on uskomattoman älykäs ja nopea oppimaan. Se on leimautunut meihin nopeasti ja on hyvin uskollinen kumppani. Milan luonne on aivan mahtava, se on rohkea ja itsevarma, mutta silti hyvin kontaktia pitävä koira. Mila rakastaa leluja, "omassa" nojatuolissaan makoilua ja puuhaamista Noan kanssa. Mila on rakenteeltaan hyvin kaunis ja toivon meille paljon mukavia kokemuksia näyttelykehistä. Mila on upeasti liikkuva nuori koira, jonka saamisesta olen ikionnellinen.


Mila, Noa ja Luca

Laumastamme on jo poistunut useampi ikimuistoinen, upea setteri. Niitä kaikkia muistamme suurella lämmöllä.Murusemme.

 


Kennel Red Rhythm's
Vilja Vehkaoja - Helsinki, puh. 044 549 5409
viiu@hotmail.com